Nl

Firma Agiva

De firma "Javanne" werd gesticht in 1946 door Jacques Van Oost (JAVANNE), afkomstig uit de streek. Deze onderneming was actief in de sector van de briegoederen en haar voornaamste functie betrof de fabricage van gebreid ribtricot en de verwezenlijking van pull-overs op basis van dit breiwerk. Onze klanten waren toen niet zeer talrijk (een tiental). Het ging voornamelijk om groothandels of grote warenhuizen.

Op het einde van de jaren 50 werd de firma overgenomen door een andere broer van de familie, Alain. Gilles vervoegde het bedrijf enkele jaren later. Samen ontwikkelden ze hun eigen merk, AGIVA (Alain Gilles Van Oost).
Op het einde van de jaren 60, ingevolge een aanvraag voor gymnastiekpakjes van een Nederlandse klant, wendde de firma zich geleidelijk tot de fabricage van sportkledij via de ontwikkeling van een gymnastieklijn. Een gamma badpakken kwam weldra de gymnastieklijn vervolledigen. De eerste badpakken werden overigens gefabriceerd op basis van wolhoudende stoffen en droogden uiterst moeilijk. De gebruikte stoffen zijn hoe langer hoe technischer, elastischer en nauw passender geworden, onder andere ingevolge de introductie van de fameuze kunstmatige vezels, zoals de "Lycra", die de wereld van de badpakken gerevolutioneerd hebben met een beter behoud van de pasvorm en een zeer snelle droging. We hebben toen enorm veel lycrakatoen gebreid; een elastische katoenvezel die een geweldige opmars kende tijdens de aerobicmode.

Later werden de gebruikte stoffen hoe langer hoe specifieker en de complexiteit van de materies heeft AGIVA er toe gebracht zich te concentreren op de eigenlijke fabricage van sportkledij in elastische stoffen en zich te bevoorraden bij de beste Europese stoffenleveranciers. Vandaag de dag is ons cliŽnteel samengesteld uit detaillisten in sportartikelen, gespecialiseerde boetieks uit de dans- en de lingeriesector en grote warenhuizen. We hebben een duizendtal klanten. 50% van onze productie wordt geŽxporteerd (Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de Franse overzeese Dom-Tomgebieden). U vindt zelfs AGIVA-artikelen op Tahiti !
Onze klantendienst is uitzonderlijk, want dankzij de grote flexibiliteit en soepelheid van ons productieapparaat (informatisering van de snitprocedures), zijn wij in staat uiterst kleine reeksen te produceren (3, 4 stuks) binnen een termijn van 3 weken. Wij kunnen eveneens kledij fabriceren die perfect beantwoordt aan de precieze wensen van de klant op het vlak van de kleuren.

Productie

Wij stellen 35 personen te werk in Moeskroen voor een productie van 150.000 stuks per jaar, waarvan 1/3 badpakken. De rest van de productie betreft gymnastiek- en danspakjes.
Ons personeel is uitsluitend vrouwelijk: snit, confectie, verpakking en verzending.

Collecties

Constant geactualiseerd doorheen de aanvragen van onze klanten, de consultatie van vakdocumentatie (designdossiers), informatie van onze stoffenleveranciers, bezoeken aan vakbeurzen in heel Europa en veelvuldige shopping in de grote steden om geÔnformeerd te blijven over de verschillende tendensen.

Website

Wij hechten ook een groot belang aan de nieuwe technologieŽn, zoals onze website www.agiva.com, die onze hele productie beschrijft op dynamische en actuele wijze. Deze website biedt een massa informatie aan de consumenten (catalogus, maten, historiek van het bedrijf, geactualiseerde lijst van onze verdelers), maar biedt ons eveneens de mogelijkheid gecontacteerd te worden door nieuwe professionele klanten uit de hele wereld (hoofdzakelijk buitenlandse klanten).

Projecten

Onze belangrijkste doelstelling bestaat er in competitief te blijven en producten met een hoge toegevoegde waarde te fabriceren. Daarom zetten wij onverdroten onze politiek van permanente creativiteit voort. Wij brengen 2 collecties per jaar uit: de zomercollectie badpakken (150 modellen) en de wintercollectie (gymnastiek, zwemmen en dans).
Wij maken gretig gebruik van ons productieapparaat en onze know-how om onze exportactiviteiten verder te ontwikkelen, met een absolute prioriteit voor de landen met hoge koopkracht, zoals de Scandinavische landen en Engeland, maar eveneens in de richting van landen die buiten de Europese grenzen gelegen zijn, zoals Japan, Taiwan of de Verenigde Staten. Met dit doel voor ogen nemen wij weldra deel aan de eerste wereldbeurs voor Sport (ISPO) in MŁnchen.